Watermeloen steak met komkommersalsa

Watermeloen steak met komkommersalsa

De zomer is zoveel meer zomer met meloen. En dan met name watermeloen en die is zomers makkelijk biologisch verkrijgbaar in de biologische speciaalzaken en bij de boer. Wij grillen watermeloen vandaag, dus ja ook geschikt voor de bbq! Onze tip: gebruik de meloen die over is voor een smoothie of een fruitsalade.

Ingrediënten

  • stuk komkommer ca. 20 cm
  • zout
  • 1 kleine (biologische) watermeloen
  • geraspte schil van ½ biologische citroen
  • mespunt fijngehakte rode peper
  • ½-1 theelepel korianderblaadjes
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • (zachte geitenkaas)

Voorgerecht voor 4 personen

Snijd de zaadlijsten uit de komkommer, snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes, meng er een beetje zout door en laat 15 minuten in een zeef uitlekken. 

Snijd de watermeloen in plakken van ca. 3 cm dik. Schil ze en wip eventueel de pitjes eruit. Snijd elke schijf bij tot een mooie biefstuk.

Dep de komkommer droog, meng de geraspte citroenschil, rode peper, blaadjes koriander en 1 eetlepel olie erdoor. Bestrijk de plakken watermeloen met de olie en gril ze op de barbecue aan beide kanten enkele minuten tot ze licht gekarameliseerd zijn.

Leg de schijven meloen elk op een bord en schep er wat van de salsa op. Kruimel er eventueel nog wat geitenkaas over.


Onze video's