Waterzooi van vis met zwarte rijstnoedels

Waterzooi van vis met zwarte rijstnoedels

Hoofdgerecht voor 4 personen Week de noedels circa 1 uur in ruim koud water. Bestrijk de stukken vis met een beetje limoensap en wat zout en leg ze circa 45 minuten in de koelkast. De vis wordt zo lekker stevig.

Ingrediënten

  • 250 g zwarte rijstnoedels
  • 400 g kabeljauw (met MSC-keurmerk), in 8 stukken
  • 100 g gekookte garnalen (met MSC-keurmerk)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 150 g prei, in dunne ringen
  • 150 g wortel, in heel dunne plakjes
  • 1 eetlepel verse fijngehakte gember
  • 2-3 theelepels kerriepoeder
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 600 ml vis- of kruidenbouillon (instant)

Hoofdgerecht voor 4 personen

Week de noedels circa 1 uur in ruim koud water. Bestrijk de stukken vis met een beetje limoensap en wat zout en leg ze circa 45 minuten in de koelkast. De vis wordt zo lekker stevig.
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de sjalot, prei, wortel en gember zachtjes 2 minuten. Fruit het kerriepoeder 1 minuut mee. Voeg de visbouillon toe en breng alles aan de kook. Leg de stukken vis in de pan en stoof alles zachtjes 5 minuten.
Laat de noedels uitlekken, leg ze in de pan en laat alles in circa 2 minuten warm worden. Proef het gerecht en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Verdeel het gerecht over 4 diepe borden en strooi de garnalen erover.

 


Onze video's