Wilde spinazie met shiitake

Wilde spinazie met shiitake

Extra info: ‘Spinazie is niet zo westers als wij misschien wel denken. In China stond spinazie bekend als Perzische groenten. De huidige Chinese spinazie is bekend onder de naam bocai en is iets steviger dan onze bladspinazie. Wilde spinazie komt dichtbij de smaak van bocai. Maar met gewone bladspinazie lukt het ook, neem dan iets meer (500 gr). Shiitakes worden in de Chinese keuken vaak gedroogd gebruikt, de smaak is (na het weken) wat sterker dan van verse shiitakes. Ook zijn de gedroogde paddenstoelen meestal iets steviger en vleziger dan verse.’

Ingrediënten

  • 20 g gedroogde shiitake
  • 1-2 eetlepels arachide- of wokolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 4 à 5 eetlepel strong tamari
  • 400 g wilde spinazie, in repen
  • (½ eetlepel maïzena aangelengd met water)
  • scheutje geroosterde sesamolie

Week de shiitake 30 minuten in warm water en laat ze uitlekken.

Verhit de wok, verwarm de olieen fruit de gember en knoflook. Voeg de shiitake toe. Roer de tamari erdoor en voeg dan in een aantal porties de spinazie toe. Bak niet te lang, laat de spinazie alleen slinken. Bind eventueel de groenten van het vuur af met een beetje maïzena.
Breng op smaak met zout, peper en wat geroosterde sesamolie.


Onze video's