Wintersalade met spek, peer en gedroogde bosbessendressing

Wintersalade met spek, peer en gedroogde bosbessendressing

Salade in de winter? Een goed idee met deze heerlijke ingrediënten. Lekker & biologisch van het seizoen! Serveer de salade met bruinbrood en (gezouten) boter.

Ingrediënten

  • 50 g gedroogde bosbessen
  • 50 ml bosbessensap
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 1-2 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel grove Nederlandse mosterd
  • 5 eetlepels koolzaadolie
  • 2 kleine, goed rijpe peren
  • 100 g veldsla
  • 150 g gerookt spek, in plakjes

Lunchgerecht voor 4 personen

Breng de bosbessen met het sap en de tijm aan de kook en kook ze zachtjes 5 minuten. Laat ze in het sap afkoelen. Week in een ruime kom de uiringen 5-10 minuten in de azijn. Klop er de mosterd, 4 eetlepels olie en de bessen met het weekvocht door. Breng pittig op smaak met zout en peper. Snijd de peer met schil in dunne schijfjes en schep ze door de dressing. Schep er vervolgens de veldsla door. Verdeel de sla over 4 wijde kommen.

Bestrijk de plakken spek met olie en bak ze in de koekenpan knapperig. Verdeel het spek over de salade en druppel het vet uit de pan erover. 


Onze video's