Witlof met pancetta en dadelstroop uit de oven

Witlof met pancetta en dadelstroop uit de oven

Snijd de aardappels in plakjes en kook of stoom ze in ca. 10-15 minuten gaar.

Ingrediënten

  • 350 g vastkokende aardappels, goed schoongeboend
  • zout en peper
  • 4 dikke of 8 dunne struikjes witlof
  • 3-4 eetlepels slagroom of crème fraîche
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes
  • 8 plakjes pancetta
  • 1-2 eetlepels dadelstroop
  • lage ovenschaal, ingevet

Hoofdgerecht voor 2 personen

Snijd de aardappels in plakjes en kook of stoom ze in ca. 10-15 minuten gaar. Laat ze uitlekken in een zeef. Halveer de grote struikjes witlof of laat de kleine heel. Stoom (voorkeur) of kook de struikjes witlof in ca. 15 minuten gaar. Laat de witlof uitlekken.

Meng de aardappelpartjes met de room en tijm en eventueel wat zout en peper en spreid ze uit in de ovenschaal. Leg de witlof naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi met de tijm. Drapeer de plakjes pancetta over de witlof en giet de dadelstroop over de pancetta.

Zet de schaal ca. 15 minuten in het midden van de oven tot het spek knapperig en lichtbruin is.

Serveer eventueel met een groene salade met stukjes peer.


Onze video's