Witlofsalade met kip en duindoorndressing

Witlofsalade met kip en duindoorndressing

Witlof. Hoe maak jij het klaar? Wij houden van witlof uit de oven en van rauwe witlof als salade. Met de warme kip heb je een ideaal voor- of lunchgerecht.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote kipfilet
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1 eetlepel duindoornsap
  • 1 eetlepel duindoornmosterd
  • 3 eetlepels (noten)olie
  • zout en versgemalen peper
  • 4 kleine struikjes witlof
  • 50 gram walnoten
  • 2 theelepels duindoornhoning

Voorgerecht voor 4 personen

Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak 1 grote kipfilet op middelmatig hoog vuur in ca. 10 minuten gaar. Laat de kip iets afkoelen en snijd in dunne plakjes. Marineer 1 fijngesnipperde sjalot 5 minuten in 1 eetlepel duindoornsap. Roer 1 eetlepel duindoornmosterd erdoor en 3 eetlepels (noten)olie. Breng de dressing op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd 4 kleine struikjes witlof in lange repen en schep ze om met de dressing. Verdeel de salade over 4 borden en verdeel de plakjes kip erover. Rooster in een koekenpan 50 g walnoten in enkele minuten krokant. Schep ze om met 2 theelepels duindoornhoning en verdeel ze over de salade.


Onze video's