Zoete aardappels met boerenkool en gebakken broodkruim

Zoete aardappels met boerenkool en gebakken broodkruim

Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook in enkele minuten goudgeel.

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 6 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 500 g boerenkool, heel grof gehakt
  • 1 kg zoete aardappels, geschild
  • cayennepeper
  • 7 sneetjes oud brood, zonder korst
  • 2 eetlepels rozemarijnnaaldjes, grof gehakt
  • 100 g mascarpone

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook in enkele minuten goudgeel. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente al omscheppend slinken. Schep er vervolgens de zoete aardappels door en bak alles zachtjes nog 1 minuut. Schenk 250 ml water erbij en voeg naar smaak zout en cayennepeper toe.Dek de pan af, breng de inhoud aan de kook en laatdezein ca. 20 minuten heel zachtjes gaar stoven. Voeg als het gerecht wat te droog wordt, wat extra water toe.

Verkruimel intussen de sneetjes brood en meng ze met de rozemarijn. Verhit de resterende 3 eetlepels olie en bak hierin het broodkruim krokant.

Giet eventueel het vocht van de groente af. Voeg de mascarpone toe en stamp alles tot een grove stamppot. Gebruik het afgegoten vocht als de stamppot iets te droog is. Verdeel over 4 borden en strooi het gebakken broodkruim erover.


Onze video's