Zoete taart van snijbiet

Zoete taart van snijbiet

Wij maakten een zoete hartige taart (volg je ons nog?) van biologische snijbiet. Middenin het seizoen en super lekker! Doe je mee?

Ingrediënten

  • 75 g rozijnen
  • 500-600 g snijbiet
  • 75 g pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eieren
  • ½ liter melk
  • 100 g bloem
  • 50 g poedersuiker
  • dichte taartvorm, ingevet (23 cm)

Hartige taart voor 6-8 punten

Week de rozijnen 10 minuten in heet water. Verwijder de grove stelen van de snijbiet (en bewaar deze voor een stoofgerecht). Snijd de bladeren in reepjes. Rooster 50 g van de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Verhit de olie in een hapjespan en schep de snijbiet erdoor. Voeg wat zout en de rozijnen toe en stoof de groente op een laag vuur in 5 minuten beetgaar. Breng pittig op smaak met peper. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 225 °C. Klop met de mixer de eieren met de melk, de bloem, de poedersuiker en wat zout tot een glad beslag. Schep de gestoofde snijbiet en de geroosterde pijnboompitten door het beslag. Schep het mengsel in de taartvorm en strooi de ongeroosterde pijnboompitten erover. 
Bak de taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.


Onze video's