Zomersalade met aardbeien, geitenkaas en tijmhoning

Zomersalade met aardbeien, geitenkaas en tijmhoning

Biologische zomersalade met aardbeien, geitenkaas en tijmhoning. Kan het nog zomerser!

Ingrediënten

  • 1-2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 krop botersla
  • 1 bak aardbeien
  • 3 eetlepels tijmhoning
  • zout
  • 4 eetlepels (avocado)olie
  • 200 g zachte geitenkaas, in stukjes
  • 3 eetlepels in stukjes gescheurde basilicumblaadjes
  • versgemalen peper

Hoofd- of lunchgerecht, 4 personen

Meng de bosuitjes met de azijn en marineer ze minimaal 5 minuten.

Gebruik van de krop sla de mooie zachte bladeren voor de salade en bewaar de rest voor een soep of stamppotje. Scheur grote bladeren eventueel in stukken.

Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Los 1 eetlepel honing op in de azijn met uitjes en klop de olie en naar smaak zout erdoor.

Meng de slabladeren met de aardbeien, geitenkaas, basilicum en dressing en verdeel over 4 borden. Druppel de resterende 2 eetlepels honing over de salade en maal er wat peper over. Zet de honingpot op tafel, zodat iedereen zelf nog wat honing over de salade kan laten lopen. Lekker met vers geroosterd brood.

BIOLOGISCHE TIJMHONING heeft een heel eigen karakter. Kruidig en een beetje scherp. Heerlijk in combinatie met iets pittigs, zoals geitenkaas of in een marinade voor de barbecue. De tijmhoning die wij hebben gebruikt komt uit Nieuw-Zeeland, waar de bijen in natuurgebieden of op het land van biologische boeren vliegen, ver van industrie en verkeer, in een gebied waar geen gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen 


Onze video's