Alle wat je moet weten over bedrukken

Alle wat je moet weten over bedrukken

23 december 2021 0 Door ontdekbio

Tegenwoordig kan je super veel dingen laten bedrukken. Van vlaggen tot stickers en visitekaartjes noem het maar op. Met uw eigen logo, een foto of een uniek ontwerp? Je kunt al uw vlaggen en banieren haarscherp full colour op sterk materiaal laten bedrukken. Kies het gewenste formaat vlag. Laat een vlag bedrukken zodat u met uw organisatie letterlijk overal bovenuit steekt.

Verschillende vlaggen

Je hebt inmiddels zoveel verschillende soorten vlaggen die allemaal een bepaalde functie hebben en op verschillende plekken. Als eerste heb je de Banier vlag ook wel bekend als hoogformaat vlaggen. De banier vlaggenmast heeft een roterende banieruithouder aan de bovenzijde. De banier vlag (ook wel hoogformaat of staande vlag genoemd) dankt zijn populariteit aan de professionele en zakelijk uitstraling. In tegenstelling tot de klassieke rechte vlag, is de baniervlag ook bij matige wind goed zichtbaar.

Daarnaast heb je de Gevelvlaggen, ook wel kioskvlag genoemd wordt veel gebruikt als creatieve presentatie voor een winkel. Door het ophangen van een vlag aan je gevel voorzien van jouw logo bent u beter zichtbaar in een drukke winkelstraat. Klanten weten jou hierdoor beter te vinden.

Ten derde heb je de Reclamevlaggen. De reclamevlag wordt ook wel eens een logo vlag, rechtformaat vlag of mastvlag genoemd. Omdat deze vlaggen vrolijk wapperen in de wind zijn het aandachtstrekkers bij uitstek, vaak het eerste wat jou klant opvalt zodra hij of zij jou bedrijfspand benaderd. Een echte eyecatcher.

Ten vierde heb je de Beachvlaggen. Beachvlaggen zijn verticale vlaggen die op een gekromde mast zijn aangebracht. Voordelen van dit type vlag zijn: Deze vlaggen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Bovendien zijn ze zeer licht dankzij de modulaire aluminiumconstructie, waardoor deze zeer gemakkelijk te plaatsen zijn.

Tot slot zijn er de raamvlaggen. Een raamvlag is een ideale oplossing zonder te hoeven boren. Door het optioneel bij te bestellen stokken en zuignap pakket bevestig je de vlag met gemak aan elke glazen ondergrond. De vlag is waterafstotend en dus bestemd voor binnen- en buitengebruik.

Hoe worden vlaggen bedrukt?

Vlaggen zijn gemaakt van polyester, een zeer licht materiaal dat bijzonder sterk is. Hierdoor wordt de vlag flink beïnvloed door de wind en zorgt het er zo voor dat deze gaat wapperen. Polyester moet op een speciale manier gedrukt worden om te zorgen dat de bedrukking goed blijft zitten. Tenslotte kan regen ertoe leiden dat de bedrukking langzaam vervaagt. Om dit te voorkomen worden de vlaggen bedrukt met speciale inkt die waterbestendig is.