De plaag bloedluis

De plaag bloedluis

5 maart 2025 0 Door ontdekbio

Ben je een hobbytuinder die last heeft van bloedluis? Dan ben je ongetwijfeld niet de enige, want de laatste 5 jaar is bloedluis, eigenlijk bloedmijt of rode vogelmijt, bij veel hobbytuinders een plaag geworden. Door de hete zomers zijn bloedluizen of bloedmijten de laatste 5 jaren explosief gegroeid. Ze vormen vaak ook een ware plaag in volières en kippenhokken. Ook reptielen, zoals hagedissen, leguanen en slangen, kunnen last krijgen van bloedluizen. In een terrarium kunnen bloedluizen gemakkelijk een jaar overleven. Wil je plagen voorkomen? Dan moet je vroeg in het voorjaar voortijdig ingrijpen. 

Roofmijt tegen bloedluis

Wil je bloedluizen bestrijden? Gebruik dan roofmijt tegen bloedluis. Hoe kun je roofmijt tegen bloedluis gebruiken? Door Chickenheppie aan te schaffen. Dat is een met vochtig turfachtig materiaal gevulde koker. In dat materiaal bevinden zich roofmijten Stratiolaelaps scimitus. Deze roofmijten, die beige van kleur zijn en maar een millimeter groot, zijn de natuurlijke vijanden van bloedluizen. Ze gaan actief naar bloedluizen op zoek. Gebruik je roofmijt tegen bloedluis? Dan kan een roofmijt gemiddeld 5 bloedluizen per dag eten. Je kunt niet altijd kiezen voor roofmijt tegen bloedluis. Roofmijten kunnen immers geen vorst overleven. Ze kunnen ook niet werken bij hoge temperaturen tijdens een hittegolf. De meest ideale temperatuur voor roofmijten, die actief zijn vanaf 12°C, ligt tussen de 15°C en 22°C. Wanneer moet je starten met roofmijt tegen bloedluis? Aangeraden wordt om te starten als de bloedluizen of bloedmijten uit de overwintering komen. Hun voor de winter gelegde eitjes komen dan uit. Door dan roofmijt tegen bloedluizen te gebruiken, kun je de bloedluizen in de kiem smoren.

Voordelen van roofmijt tegen bloedluis

Heb je Chickenheppie aangeschaft omdat je roofmijt wilt gebruiken om bloedluis te bestrijden? Je hebt dan een 100% natuurlijk en biologisch product aangescaft, dat geen last veroorzaakt bij mensen of dieren. Je kunt met dit middel de bloedluis uit de kieren jagen. Dat is niet mogelijk met een ander middel. Dit product, dat het hele jaar beschikbaar is, kun je zowel preventief als curatief gebruiken.

Het gebruiken van Chickenheppie

Heb je Chickenheppie aangeschaft om bloedluis in een dierenverblijf te bestrijden? Dan moet je de roofmijten die in de koker zitten verdelen door ze in kleine hoeveelheden uit te strooien in het nest en in het dierenverblijf. Het strooien van roofmijten op de dieren moet worden vermeden, want de bloedluizen of bloedmijten zitten alleen 's nachts op de dieren. Overdag verschuilen de bloedluizen of bloedmijten zich in de kieren van het hok. Ze worden door de roofmijten uit de kieren gejaagd. Hoe kun je de kweek van de roofmijten bevorderen? Door het dierenverblijf regelmatig te bevochtigen  met een plantenvernevelaar