Een betaalbaar nieuw interieur

Een betaalbaar nieuw interieur

1 november 2023 0 Door ontdekbio

Soms ben je ineens uitgekeken op je interieur. Je meubels en vloerbedekking vervangen is een optie, maar vaak een dure optie. Een nieuw kleurtje voor je muren of een nieuw behangetje is wellicht een haalbaarder alternatief. Wanneer je er voor zorgt dat de nieuwe kleur aansluit bij het bestaande meubilair, dan kun je met een beperkt budget toch je woonkamer of je hele huis een nieuwe look geven.

De basis moet goed zijn

Een paar potten verf of een paar rollen behang zijn een betaalbare optie voor een nieuwe look. Wel moet de ondergrond in orde zijn om het ook echt tot een succes te laten uitgroeien. Zit de muur vol gaatjes en scheuren, dan heeft een nieuw likje verf of een nieuw behangetje niet zoveel zin. Dan zul je eerst aan de gang moeten met de muur zelf. Een paar gaatjes vullen is zelf nog wel te doen, maar wordt het meer dan dat, dan is het verstandig een professional in de arm te nemen. Dat klinkt als een dure optie, maar betaalt zich op de lange termijn zeker terug. Wanneer de basis niet goed is, wordt het eindresultaat nooit mooi.

Een stukadoor voor een gladde ondergrond

Om een perfect gladde ondergrond te krijgen, moet de muur gestukt worden. Met een beschermend laagje pleister of gips wordt de muur glad, vochtwerend en, afhankelijk van het gebruikte materiaal, soms zelf brandwerend. Wanneer de stukadoor sierpleisterwerk aanbrengt is het niet eens meer nodig om zelf met de verfkwast aan de gang te gaan. Stuken is een precies klusje en het is niet voor niets dat stukadoor een apart beroep is. Om mooi stucwerk af te leveren is een passende opleiding en ervaring nodig. Ook heeft de stukadoor het juiste gereedschap om vakwerk af te leveren. Google maar eens op stukadoor in Eindhoven of op je eigen woonplaats, dan zie je wat een stukadoor aan specialistisch werk levert.

De kosten drukken

Om het nog een betaalbare restyling te laten zijn, kun je met de stukadoor overleggen over wat je zelf kunt doen. Goed schoonmaken, afplakken, er zijn allerlei klusjes die je net zo goed zelf kunt doen. Ook achteraf schoonmaken en opruimen kun je eventueel zelf doen. Overleg hierover wel goed met de stukadoor. Sommigen willen alles zelf doen, om zeker te zijn dat de klus goed wordt uitgevoerd en afgerond. Zorg er ook voor dat alle werkzaamheden duidelijk gespecificeerd worden in de offerte. Dat geldt niet alleen voor wanneer je een deel zelf doet. Ook wanneer je alles overlaat aan de stukadoor is het fijn wanneer je duidelijk inzichtelijk hebt wat de kosten zijn.