Een buitenspot laat jouw tuin stralen

Een buitenspot laat jouw tuin stralen

20 april 2022 0 Door ontdekbio

Of je nu een nieuwe tuin wil of een al wat oudere maar smaakvolle tuin hebt, je wil ook in het donker van jouw tuin kunnen genieten. Daarom is het belangrijk dat je voor goede en stijlvolle verlichting kiest. Hoe vind je de juiste tuinverlichting in jouw smaak? Waarom dien je voor de duurzame buitenspot te gaan? Je leest het in dit artikel.

Vind een buitenspot in jouw smaak en stijl

Tuinverlichting geef jou meer plezier in jouw tuin, ook in het donker. Als je hiernaar kijkt, zorg dan dat je voor verschillende verlichting kiest. Kies je voor een buitenspot of grondspot? Met verschillende verlichting kan je indrukwekkende lichtbeelden creëren. Waar kan je een buitenspot neerzetten in jouw tuin? Dat kan bijvoorbeeld op de oprit, het tuinpad, het terras, of tussen de beplanting. Daarnaast kun je belangrijke tuinelementen verlichten zoals de vijver.

Kies voor een duurzame tuinspot

Bij een nieuwe tuin hoort ook groene verlichting, oftewel: duurzame verlichting. En gelukkig is dit ook steeds meer te koop bij tuinwinkels. De energiebesparende buitenverlichting geeft prettig licht, waardoor het een fijn verblijf is in de tuin. Daarnaast wordt het geproduceerd van duurzame materialen. Tegenwoordig wordt de buitenspot door alle innovaties steeds milieuvriendelijker, duurzamer en slimmer. Er worden gerecyclede bronnen gebruikt, waardoor de levensduur van de buitenspot ongeveer 70.000 branduren is. Het is dus een slimme en bewuste keuze om te kiezen voor de buitenspotjes in jouw tuin.

Met deze tips laat je jouw boom uitlichten

Als je een boom hebt staan, is het ook aangenaam om jouw boom uit te lichten. Een boom geeft karakter aan je tuin en daarom wil je je boom uitlichten. Met stijlvolle lampen kan je ook in het donker genieten van de boom. Maar de juiste verlichting hiervoor kiezen kan nog een uitdaging zijn. Met deze tips kies jij de juiste buitenspot om jouw boom uit te lichten. Als eerste dien je de keuze te maken tussen een grondspot of een buitenspot. Een spot plaats je makkelijk in je tuin met een grondpen. Deze spot is goed te verstellen. Een grondspot kan ook makkelijk verwerkt worden. Daarnaast heeft het een luxe uitstraling. Het armatuur dat je kiest heeft ook effect hoe de boom wordt uitgelicht, houd hier ook rekening mee en maak van tevoren een lichtplan. Op die manier heb je een duidelijk overzicht wat voor verlichting nodig is.