Een gezonde dag

Een gezonde dag

25 oktober 2021 0 Door ontdekbio

Het leven in de westerse samenleving is vaak heel druk. We springen van hot naar her en willen het liefst op meerdere plekken tegelijkertijd zijn. Daardoor nemen we vaak niet genoeg tijd voor onszelf en ons lichaam. In deze blog vertel ik je hoe een gezonde dag er ook uit kan zien, zonder dat je in hoeft te leveren op je dagelijkse bezigheden, lees je mee?

Lichaam, hoofd en geest

De drie: lichaam, hoofd en geest, werken nauw met elkaar samen. Als jij veel ongezond eet, kunnen er ontstekinkjes ontstaan in je darmen waardoor je lichaam hard moet werken om dat op te lossen en dat kan ervoor zorgen dat jij je niet zo blij voelt als anders, het staat dus constant met elkaar in verbinding. Aan ieder stukje moet dus aandacht worden besteed. Het hoofd komt vaak wel aan zijn trekken, we denken immers een hoop af gedurende de dag. Maar hoe zit het met die andere twee?

Eerst water, de rest komt later

We staan op en drinken meteen een glas water. Veel mensen zijn hun hele leven constant gedehydrateerd terwijl dat niet nodig is. Als we te weinig drinken heeft dat een impact op ons lichaam en onze gemoedstoestand. Zo worden we vaak sneller moe, wist je dat? Daarnaast zorg je erdoor voldoende te drinken ook voor dat je lichaam afvalstoffen beter het lichaam uit kan werken.

Gefocust aan het werk

Als je ’s ochtends hebt bewogen, kan je meestal met meer concentratie aan de slag. Dit is de reden dat mensen vaak in de ochtend een wandelingetje maken of gaan sporten. Moet jij langs bij fysiotherapie Hilversum? Plan dan je afspraak in de ochtend en doe de oefeningen gelijk. Dan kan je het ook niet meer vergeten en help je jezelf dubbel zo veel, met het bewegen en het uitvoeren van die specifieke oefeningen.

Sluit af met je lichaam

Ook aan het einde van de werkdag moeten we ons lichaam nog even aandacht geven. Even rekken en strekken na een lange dag achter de computer zitten. Misschien heb jij daardoor wel rug en nekklachten opgelopen, dat is natuurlijk niet leuk. Soms los je dat met een beetje rekken en strekken niet op. Ga dan eens langs voor chiropractie Hilversum. Zij kunnen het contact tussen je zenuwstelsel en de gewrichten in je rug herstellen. Dat maakt de kwaliteit van je leven vaak beter omdat er een groot ongemak wegvalt.