Een gordelroos vaccinatie voor jouw reis

Een gordelroos vaccinatie voor jouw reis

14 oktober 2021 0 Door ontdekbio

Het is eindelijk weer mogelijk om naar het buitenland op reis te gaan. Doordat veel mensen hier lang op hebben gewacht, kiezen velen er ook meteen voor om een verre reis te maken. Het is geweldig dat dit weer mogelijk is en dat we, soms met nog wat kleine aanpassingen, gewoon weer van een reis en vakantie kunnen genieten. Vaak hebben mensen de vakantie in het buitenland echt nodig. Een vakantie naar een ver land geeft ons een gevoel van vrijheid en bovendien herinnert het ons aan het feit dat we meestal kunnen gaan en staan waar we willen. Wanneer je op reis gaat naar verre landen is het wel noodzakelijk om aan de gezondheid te blijven denken. Uiteraard is het corona virus nog aanwezig, maar dat is niet het enige gevaar dat op de loer ligt. 

 

Gordelroos 

Tijdens een verre reis naar een vreemd land is het namelijk ook mogelijk om andere virussen of ziektes op te lopen. Uiteraard wil je dat het liefste voorkomen. Het is dan ook mogelijk om hier wat tegen te doen. In de meeste gevallen kan je namelijk net als voor het coronavirus een prik krijgen tegen deze bepaalde ziektes. Eén van deze ziektes is bijvoorbeeld gordelroos. Dit is een vervelende ziekte die uitslag op de huid kan veroorzaken. Gordelroos kan bij mensen ontstaan die op jongere leeftijd de waterpokken hebben gekregen. Vooral ouderen en mensen met een lage weerstand kunnen gordelroos vervolgens oplopen wanneer deze infectie terugkomt. De uitslag op de huid kan erg vervelend zijn voor mensen die last krijgen van gordelroos. Bovendien kan de uitslag ook erg gaan jeuken of een branderig gevoel geven. Deze uitslag vindt meestal rond de middel van het lichaam plaats, vandaar dat de uitslag het woord gordel in de naam heeft zitten.

 

Vaccin 

De ziekte gordelroos is nogal besmettelijk. Daardoor is het voor veel mensen een vervelende ziekte die relatief snel opgelopen kan worden. Zeker wanneer je in de groep bevindt die gordelroos makkelijker kan oplopen, is het aan te raden om jezelf goed te beschermen. Een gordelroos vaccinatie kan hiervoor de beste oplossing zijn. Zo zal je op een goede manier beschermd kunnen worden tegen deze ziekte. Juist wanneer je naar verre landen gaat reizen is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Vaccinaties op reis zijn daarom aan te raden, zeker wanneer je twijfelt over de eigen gezondheid. Voor gordelroos zal het vaccin bestaan uit twee prikken. Op deze manier zal je zeer goed beschermd zijn en verklein je de kans voor het oplopen van gordelroos tijdens jouw reis.