Groene zakelijke energie is de toekomst voor je bedrijf

Groene zakelijke energie is de toekomst voor je bedrijf

12 april 2022 0 Door ontdekbio

Steeds vaker lezen we over de voordelen van het verduurzamen van je bedrijf. Dat is niet zo gek, aangezien we iets moeten ondernemen om de klimaatverandering tegen te gaan. Ondernemers stappen bijvoorbeeld alsmaar vaker over op groene energie zakelijk voor hun bedrijf om zo een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Ben jij ook ondernemer en zit je er al even over na te denken om ook deze stap te maken? In dit artikel lees je meer over waarom groene zakelijke energie de toekomst is voor je bedrijf én voor de wereld.

Minder CO2-uitstoot door productie groene energie

Een van de grootste voordelen van groene stroom is bijvoorbeeld dat het een goed en duurzaam alternatief is voor grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide vormen van energie worden opgewekt. Zo komt er bij de productie van groene energie voor je bedrijf (of voor thuis) veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze stroom. CO2 is een schadelijk gas dat een negatieve invloed heeft op het milieu. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat het klimaat verandert wat weer allerlei andere nare effecten heeft. Een ander duurzaam aspect van groene stroom zit hem in de energiebron. Bij groene energie wordt namelijk geput uit natuurlijke bronnen zoals de zon en de wind. Deze bronnen zijn onuitputtelijk wat betekent dat ze nooit op kunnen gaan. Grijze energie wordt daarentegen geproduceerd uit fossiele bronnen zoals steenkool en aardolie. Helaas zijn deze bronnen niet eindeloos en zullen ze op een dag op zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor groene energie.

Je kunt je eigen groene energie opwekken met zonnepanelen

Natuurlijk is dat niet de enige reden waarom groene energie de toekomst is voor je bedrijf. Hoe fijn het ook is om goed bezig te zijn voor de wereld wil je er waarschijnlijk ook zelf wel iets uithalen. Goed nieuws: groene energie is de enige vorm van stroom die je helemaal zelf op kunt wekken. Dat kan met behulp van zakelijke zonnepanelen. Die zonnepanelen vangen zonnestralen op die door een omvormer worden omgezet in bruikbare stroom. Het grote voordeel hiervan is niet alleen dat je goed bezig bent voor de wereld, maar dat je er ook nog eens veel geld mee kunt besparen. Wanneer je de investering in de zonnepanelen er namelijk uit hebt, maak je nog veel jaren gebruik van gratis zonne-energie. Gemiddeld gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee, terwijl een investering er vaak binnen acht tot tien jaar al uit is. Moet je nagaan hoeveel jaren je nog gebruik kunt maken van gratis zonne-energie die ook nog eens duurzaam is. Ideaal!

Meer klanten trekken met behulp van groene stroom

Tot slot is het aan te raden om te kiezen voor groene zakelijke energie voor je bedrijf omdat het ervoor kan zorgen dat je meer klanten trekt. Meer klanten betekent een hogere omzet wat er weer voor zorgt dat je meer winst kunt maken. Hoe dat precies zit? Simpel. Het zijn niet alleen de ondernemers die duurzaamheid alsmaar belangrijker vinden. Ook consumenten kiezen steeds vaker voor een groene optie wanneer dat mogelijk is. Dat betekent dat wanneer zij de keuze hebben tussen een bedrijf dat niet duurzaam werkt en een bedrijf dat er wel een duurzame bedrijfsvoering op na houdt zij tegenwoordig sneller gaan voor de groene variant. Op die manier leveren je eigen zonnepanelen dus ook nog eens op een andere manier wat op. Vind je de investering in zonnepanelen voor nu te groot, maar wil je wel profiteren van een groen zakelijk energiecontract? Kijk dan eens op Minder.nl waar je aan de slag kunt gaan met een zakelijke energievergelijker. Gebruik die vergelijker om te zien welk groen energiecontract het beste bij je bedrijf en jaarlijkse energieverbruik past.