Hoe online shoppen toch duurzaam kan zijn

Hoe online shoppen toch duurzaam kan zijn

26 april 2022 0 Door ontdekbio

Online shoppen, het klinkt niet echt duurzaam. Wellicht denk je dat het niet zo’n goed idee is. Chocolade bezorgen kan echter zeer zeker duurzaam zijn. Dit geldt uiteraard ook voor andere producten en niet alleen voor chocolade bezorgen. Het is slechts een voorbeeld. Hoe het precies kan dat online shoppen soms zelfs duurzamer is dan producten kopen in de fysieke winkel? Dat is wat je zult lezen in deze korte tekst. Bestel je chocolade bonbons dus maar gerust online zonder zorgen. Doe dat echter pas na het lezen van dit artikel. Dan weet je namelijk precies hoe het eigenlijk kan dat je soms toch duurzaam bezig bent.

CO2 uitstoot

Chocolade bonbons zijn zowel in de fysieke winkel als online te koop. In bepaalde gevallen zou het milieuvriendelijker zijn om die chocolade bonbons gewoon online te bestellen. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk in tegen hetgeen je zelf dacht. Hier is echter een hele simpele verklaring voor. Tijdens het chocolade bezorgen zitten echt niet alleen jouw chocolade bonbons in de bus. De bezorger heeft nog veel meer pakketjes om te bezorgen. Dit alles in slechts één enkele rit. Zou een ieder dit gaan halen in de fysieke winkel in plaats van te bestellen? Dan worden er veel meer ritten gemaakt met de auto aangezien iedereen het product apart van elkaar moet halen. Meer autoritten staat gelijk aan een hogere CO2 uitstoot. Online shoppen kan dus prima duurzamer zijn dan het product halen in de fysieke winkel. Hoe je extra milieubewust kunt zijn? Lees het in de volgende alinea.

Diverse bezorgopties

Bestel je de chocolade bonbons online? Je zult waarschijnlijk verschillende bezorgopties aangeboden krijgen. Verschillende postbedrijven waar je uit kunt kiezen. De een werkt duurzamer dan de ander. Wil je een beetje milieubewust leven? Kies dan voor de meest groene optie. Vaak geeft de webwinkel zelf al aan wat de beste bezorgoptie is als je graag rekening houdt met het milieu. Waar je dan nog rekening mee zou kunnen houden? Je komt erachter in de volgende alinea.

Zorg ervoor dat je thuis bent ten tijde van bezorging

Voorkom dat de bezorger nog een keer moet rijden voor jouw pakketje. Doe dit door ervoor te zorgen dat je de bezorger laat komen op een moment dat er iemand thuis is. Je kunt vaak namelijk aangeven dat je waarschijnlijk niet thuis bent op het moment van bezorgen. Het wordt dan mogelijk om zelf een andere bezorgtijd door te geven. Erg handig en goed voor het milieu.

Zo zie je maar dat chocolade bezorgen gewoon duurzaam kan zijn. Een bezorger heeft meerdere pakketjes in de bus liggen. Voor al deze pakketjes hoeft dus maar een keer gereden te worden. Als een ieder het product in de fysieke winkel gaat halen, worden er veel meer ritjes met de auto gemaakt. Hoe meer autoritten, hoe meer CO2 uitstoot. Verder is er vaak de optie om te kiezen voor een milieuvriendelijke bezorgoptie. Tot slot zou je nog rekening kunnen houden met de tijd van bezorging. Zorg ervoor dat er iemand thuis is zodra je pakket verwacht wordt.