Magneetband kopen

Magneetband kopen

19 april 2022 0 Door ontdekbio

Wanneer je op zoek gaat naar een product om op een handige manier markeringen aan te brengen, dan is een magneetband kopen een uiterst slimme en makkelijke oplossing. Een magneetband, ook wel magneettape genoemd, is namelijk een hele flexibele en handige oplossing die zeer geschikt is om bijvoorbeeld te gebruiken als een markering in je winkel, werkplaats, school of magazijn. Bij het magneetband kopen schaf je namelijk een product aan dat je heel simpel zelf op maat kan knippen of snijden en daarna kan vastplakken op de plekken die je nodig hebt. Een magneetband werkt ook echt als een magneet en kun je op die manier heel simpel verwijderen en weer verplaatsen zonder dat je resten achterlaat. Dat is het grote voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld afplaktape. Met een magneetband kopen kies je voor een optimale houdkracht bij metalen ondergronden.

Verschillende toepassingen voor magneetbanden

Een magneetband is echt superhandig om te gebruiken voor vele verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Magneettape met C-profiel: deze tape heeft een etiket of kaartje waar je op kan schrijven waardoor je gemakkelijk kunt aangeven wat je wil markeren.
  • Een gekleurde magneetband: ideaal voor het markeren of labelen van planborden of stellingen.
  • Magnetisch etikettenband: Deze band is gemakkelijk te knippen en kun je vrijwel overal gebruiken, van kasten tot stellingen en van magneetborden tot whiteboarden.
  • Sterk matching magneetband: deze band is enorm sterk en heeft een zelfklevende laag. Hierdoor kun je deze zelfs bevestigen aan ondergronden die niet magnetisch zijn. Den bijvoorbeeld aan horren of voorzetramen.

Neodymium magneet

Indien je een magneet met hoge trekkracht nodig hebt, is het aan te raden een neodymium magneet aan te schaffen. Ondanks hun moeilijk uit te spreken naam kunnen deze magneten in veel verschillende toepassingen worden gebruikt en worden ze ook wel supermagneten genoemd. Zelfs de meest kleine neodymium magneet behouden een verbazingwekkend hoge trekkracht. Veel industrieën gebruiken deze magneten, zoals de meubelindustrie, plantenbouw of interieur- en standenbouw. Maar deze neodymium magneten zijn niet alleen geschikt voor grotere industrieën of bedrijven. Ook als je een doe-het-zelf-project hebt waarvoor je een magneet nodig hebt, kun je deze neodymium magneet heel goed gebruiken. Doordat de neodymium magneet flexibel, stabiel en vooral makkelijk in gebruik is, creëer je een mooie, onzichtbare montage oplossing. Naast toepassingen voor doe-het-zelvers of voor grotere bedrijven, zal het ook heel goed werken in thuisoplossingen. Denk bijvoorbeeld eens aan een magneet waar je je messen aan kunt ophangen of juist je gereedschap kunt ordenen in de schuur.