Raamdecoratie mag niet ontbreken!

15 maart 2022 0 Door ontdekbio

Er zijn veel keuzemogelijkheden en opties waar je voor kunt kiezen. Per huis is het erg verschillend wat mooi tot z’n recht komt en bovendien is het natuurlijk ook een erg persoonlijke kwestie. Misschien heb je er wel eens over gehoord, maar wat zijn plissé gordijnen nou eigenlijk? En waar moet je allemaal op letten? Hieronder lees je er meer over.

 

Plissé gordijnen

Plisse gordijnen zijn gordijnen die zichzelf helemaal opvouwen als je de gordijnen opent. Het is een van de meest gekozen raambekleding en dat is zeker niet gek. De stof heeft namelijk een ontzettend mooie plooi. Verder kun je de gordijnen vanaf boven én van onderen sluiten (ook wel een top down bottom up plissé gordijn genoemd). Het is voornamelijk erg geschikt voor in de woonkamer, omdat het een rustige uitstraling uitstraalt en dus echt die rust aan de ruimte geeft. Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het gaat om deze gordijnen. Zo kun je kiezen voor gordijnen met een handvat of juist met koordbediening. Misschien spreekt een rolgordijn je een stuk meer aan? Dan kun je ook kiezen voor een plissé gordijn als rolgordijn variant. Kortom, er zijn veel verschillende varianten als het gaat om plisségordijnen en er zit zeker wel een optie voor je situatie bij.

 

Plissé gordijnen voor een dakraam

Wist je dat plisse gordijnen ook uitstekend gebruikt kunnen worden voor de dakramen? Dat is ideaal! Op deze manier heb je ook nog eens een mooie raamdecoratie oplossing als het gaat om dakramen. Een goede tip is om te kiezen voor dezelfde kleur als de kleur die je voor de andere ramen hebt gekozen. Op deze manier is het echt in één geheel en straalt het rust uit.

 

Wanneer kies je voor plissé gordijnen en niet iets anders?

Wanneer kies je eigenlijk voor plissé gordijnen? Het staat misschien wel het mooist bij ramen waar direct zonlicht op staat. Op deze manier creëer je echt een sfeervolle uitstraling. Bovendien oogt het niet te druk en  zelfs rommelig. Omdat je geen gordijnen op de grond hebt hangen of zelfs slepen. Let wel op dat als de raambekleding verduisterend moet zijn, je het beste kunt kiezen voor een verduisterend plisse gordijn, zoals de naam al verklapt. Bij de normale plisse gordijnen komt namelijk altijd wel wat licht naar binnen vallen. Dit is natuurlijk erg leuk voor in de woonkamer maar een stuk minder voor de slaapkamer.