Voorkom witte vlieg bij jouw planten en bestrijd deze effectief

Voorkom witte vlieg bij jouw planten en bestrijd deze effectief

25 oktober 2022 0 Door ontdekbio

Bij planten kan je te maken krijgen met bepaalde soorten plagen. Deze plagen kunnen ervoor zorgen dat jouw planten aangetast worden. Plagen kan je binnen de woning met kamerplanten meemaken. Vaker komen deze plagen echter voor bij planten die buiten In de tuin staan. Het is dan ook aan te raden om de planten bij jouw tuin goed In de gaten te houden. Zo voorkom je dat jouw planten op een negatieve manier aangetast gaan worden door insecten. Er zijn veel varianten van plagen die jouw planten kunnen aantasten. Daarom is het belangrijk om de planten in de tuin goed In het oog te houden. Dat kan je op diverse manieren doen. Wanneer je er uiteindelijk toch achter komt dat jij te maken hebt met een plaag bij de planten, is het aan te raden om snel te handelen tegen deze plaag. Zo voorkom je dat de plaag kan verspreiden.

 

De witte vlieg 

Eén van de plagen waar je mee te maken kan krijgen bij planten in de tuin is de witte vlieg. Vooral In de zomer zal je de witte vlieg veel kunnen tegenkomen. Zoals de naam het eigenlijk al weggeeft is deze plaag vooral te herkennen door de witte vliegjes. Om te overleven zuigen deze vliegjes de sappen van de planten uit te bladeren. Dit zal er bij de planten voor gaan zorgen dat deze uiteindelijk zelfs kunnen afsterven. Het is dan ook niet de bedoeling om deze witte vliegjes bij jouw planten te laten komen. Bovendien kunnen witte vliegjes zich vooral in de zomer relatief snel voor het planten. Dat doen zij door eieren te leggen op de bladeren. Ook in de winter is het voor deze vliegjes, maar vooral voor de eieren, goed mogelijk om te overleven. Daarom is het belangrijk om de witte vliegjes goed te bestrijden.

 

De manieren van bestrijding

De witte beestjes op plant bestrijden kan je het beste doen met een paar bepaalde manieren. Dankzij deze strategieën zal je merken dat jouw planten weer gezond kunnen gaan leven en groeien. Doordat de sappen dan niet meer uit de plant gezogen gaan worden is het mogelijk voor de planten om op de juiste manier te blijven groeien. Het bestrijden van de witte vliegen kan op een biologische manier gedaan worden. Door sluipwespen los te laten bij de planten zal je een natuurlijke vijand brengen aan de witte vlieg. Hierdoor zullen de witte vliegen zich niet meer gaan bevinden op jouw planten. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van vangplaten. Deze vangplaten zullen ervoor zorgen dat de witte vliegjes vast komen te zitten op deze platen.