Waarom zou je etherische oliën gebruiken?

Waarom zou je etherische oliën gebruiken?

30 september 2022 0 Door ontdekbio

 

Etherische oliën worden al jarenlang gebruikt voor allerlei klachten. Maar waarom zou je het eigenlijk gebruiken? Aromatherapie is tegenwoordig erg populair, is dit alleen voor ontspanning of werkt het ook echt genezend? Deze oliën kunnen ook zeer praktisch gebruikt worden. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan verder.

Aroma

Etherische oliën ruiken gewoon erg lekker en dit doet iets met je hersenen. Zo heeft lavendel een kalmerende werking, vele mensen ervaren deze geur als prettig en rustgevend. Gebruik bijvoorbeeld wat lavendelolie op je kussen zodat je rustig in slaap kunt vallen. Aromatherapie kan klachten zoals stress verwijderen, omdat geuren nu eenmaal een krachtige werking hebben op mensen. Deze vorm van therapie kan ervoor zorgen dat je zenuwstelsel weer in balans raakt.

Voordelen

Etherische oliën worden al heel lang gebruikt als alternatieve geneeswijze. Zo is tea tree olie bijvoorbeeld erg goed voor ontstekingen op de huid en is het erg populair om dit te gebruiken op het gezicht. Maar bepaalde oliën werken bijvoorbeeld ook tegen roos, eczeem of andere klachten. Zo is eucalyptus olie ideaal bij verkoudheid; een paar druppels in bad en je voelt je al snel weer beter. Sommige oliën kunnen ook helpen bij hoofdpijn, misselijkheid en menstruatieklachten. 

Praktisch

Een andere manier om etherische oliën te gebruiken is bij het verweren van muggen. Zo vinden muggen citroen vreselijk; daarom gebruiken veel mensen dus ook citronella kaarsen of spray. Maar een ander luchtje wat ze haten is kruidnagel. Je kunt gemakkelijk je eigen muggenverweringsspray maken door wat druppels kruidnagel toe te voegen aan een flesje met water. Daarnaast is het ook handig om een fijne geur door je huis te verspreiden met een pannetje heet water op het vuur, of gewoon wat druppels olie in de stofzuigerzak.

Olie kopen

Wil je etherische olie kopen? Zoek dan online of bezoek een natuurwinkel. Let er wel op dat je geen parfumolie koopt.

Conclusie

Etherische oliën zijn handig en effectief, ze komen van planten en zijn dus geheel van natuurlijke oorsprong. Zo wordt wietolie ook gebruikt als medisch middel, kijk eens op thc-olie.nl als je hier meer over wil weten. Plant oliën kunnen een positieve werking op je lichaam en geest hebben, maar het is altijd wel handig om je hier goed over in te lezen. Vooral bij etherische olie is het namelijk belangrijk om het middel te verdunnen met water, anders kan het irritaties veroorzaken.