Wat er je te doen staat bij letselschade

Wat er je te doen staat bij letselschade

9 maart 2022 0 Door ontdekbio

Als je een ongeluk hebt gehad, dan is er een mogelijkheid dat de schuld niet bij jou ligt. Mocht je hier letsel aan overhouden dan is het belangrijk dat je de schade vergoed krijgt. Hier kun je vinden wat je moet doen als je een ongeluk hebt meegemaakt en daar letsel aan overgehouden hebt. 

 

Zorg dat je letsel vergoed wordt

Letsel dat door een ander persoon is veroorzaakt moet te allen tijde vergoed worden. Of dit nou door een aanrijding met een ander voertuig komt of door een bedrijfsongeval. Letselschade moet namelijk berekend worden en dit kan je het beste over laten aan een letsel advocaat. Een advocaat gespecialiseerd in letselzaken gaat namelijk kijken wat de schade is en hoe jou dat belemmert in je leven en in de toekomst. Het is namelijk van groot belang dat alle schade vergoed wordt anders kan je daardoor in de financiële problemen komen. 

 

Hoe wordt de schuld bepaald?

Wie de schuld krijgt van het bij jou aangebrachte letsel hangt af van wat voor letsel het is. Als je aangereden bent of een auto-ongeluk hebt gehad dan doet de politie altijd onderzoek hierna. De politie gaat de conclusie trekken of het jou fout is of de fout van de tegenpartij. Als je te horen hebt gekregen dat het niet jou fout is dan kan je direct een letselschade advocaat in dienst nemen. Hij of zij gaat jou namelijk verdedigen in de rechtbank zodat je een normale vergoeding krijgt voor het aangebrachte letsel. Als je een bedrijfsongeval hebt gehad dan doet de politie er onderzoek naar maar ook een inspectiedienst. Op de werkvloer moeten er namelijk aan verschillende wetten en eisen voldaan worden. Ontbreekt er iets, dan is de kans heel groot dat het bedrijf waar je werkt of gewerkt hebt de schade moet vergoeden. Ook krijgen ze een beste boete omdat dit nooit had mogen gebeuren. In dit geval kan de letseladvocaat de werkgeversaansprakelijkheid stellen. 

Contact opnemen met een letseladvocaat

Als je contact wilt opnemen met een letseladvocaat omdat je vragen hebt over door iemand anders aangebracht letsel, dan kan je altijd telefonisch contact opnemen met een letseladvocaat en je vragen stellen. Wellicht heb je ook direct een letseladvocaat gevonden die jou gaat verdedigen in de rechtbank zodat je een schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. Doe je dit niet dan is er een kans dat je nooit een schadevergoeding krijgt en je met de gebakken peren zit.