Wat is nou eigenlijk hasj en wiet?

Wat is nou eigenlijk hasj en wiet?

21 december 2021 0 Door ontdekbio

Je ziet ze overal; de coffeeshop Meppel of de coffee shop Zwolle. Je weet wel dat er hasj en wiet verkocht wordt, maar wat is dat nou eigenlijk? Voor de een zijn dit middeltjes die zorgen voor een relaxed of spacend gevoel, voor de ander levert dit alleen maar problemen op. Laten we eens bekijken wat dit nou echt voor een plant is.

Het verschil tussen hasj en wiet

Hasj en wiet zijn beide cannabis producten, dit betekent dat ze afkomstig zijn van de hennepplant de Cannabis Sativa. Hoewel deze twee producten dezelfde afkomst hebben ontstaan ze beide op een verschillende manier. Wiet ontstaat door enkel de vrouwelijke bloemtoppen van de cannabis plant te pakken en vervolgens deze toppen te drogen. Door dit proces kan wiet verschillende kleurtinten hebben, zoals groen, bruin of grijzig. Hasj ontstaat op een andere manier. Om hasj te produceren moet de hars van de bloemen van bovenste bladeren te zeven en vervolgens te persen tot blokken. Ook heeft hasj een andere kleur dan wiet, hasj komt namelijk voor in kleuren tussen licht-bruin en zwart.

Het gebruik van hasj en wiet

Hasj en wiet kan op verschillende manieren gebruikt worden. De meest voorkomende, en daardoor bekende, vorm van gebruik is door het te roken. Wanneer je deze middelen vermengd met tabak kun je hier een joint van maken. Het kan echter ook ongemengd gerookt worden door een pijpje. Bij het roken van hasj of wiet door een waterpijp zijn veel verkeerde assumpties. Sommige mensen denken dat je hierdoor minder teer binnen krijgt, maar dit is helaas niet het geval. Wel neemt de hoeveelheid teer een beetje af, maar echt echt weg gaat het niet. Wel is het zo dat, wanneer je de temperatuur juist afgesteld, je geen teer en koolmonoxide binnen krijgt bij het gebruik van een verdamper of vaporizer omdat de cannabis in dit geval niet wordt verbrand.

Naast Roken, kun je hasj en wiet ook drinken als wiet thee of bhang. Wietthee klinkt vanzelfsprekend, er wordt dan thee getrokken van de wiet. Wanneer je van cannabisbladeren, specerijen en kruiden thee trekt krijg je bhan. Doe je hier ook nog yoghurt bij? Dat noemt met bhang assie.

Je kunt hasj en wiet ook eten wanneer je het verwerkt in verschillende baksels. De bekendste hiervan is spacecake en deze vorm kun je eenvoudig halen bij elke coffeeshop. Ben jij benieuwd naar het resultaat? Raadpleeg dan eens een specialist zodat je op de hoogte bent van alle noodzakelijke informatie.