Wat komt er kijken bij het organiseren van een event?

Wat komt er kijken bij het organiseren van een event?

30 augustus 2022 0 Door ontdekbio

Vanwege het coronavirus waren veel dingen niet meer mogelijk. Evenementen, festivals en andere activiteiten werden afgelast om verspreiding van het virus te voorkomen. Door de afnemende corona besmettingen, zijn er de laatste tijd al veel meer dingen mogelijk. Veel mensen maken hier dan ook volop gebruik van, wat dan ook betekent dat de evenementen steeds drukker worden. Een goede voorbereiding is voor de organisatie van evenementen erg belangrijk. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

 

Het soort evenement

Het ligt het eraan wat voor soort evenement het is, zo is de voorbereiding van een bruiloft natuurlijk heel anders dan dat van een festival. Zo kan er bijvoorbeeld veel meer professionele hulp nodig zijn bij een festival en de voorbereidingen die hier bij komen kijken. Kassa’s, beveiliging en EHBO zijn al voorbeelden die bij een bruiloft vaak niet van toepassing zijn. Zo is het handig om voor elk evenement dingen goed voor te bereiden voor een succesvol evenement.

 

Festival voorbereiding

Voor een festival is er ontzettend veel voorbereiding nodig. Artiesten en/of dj’s, goede stages, eet- en drinkmogelijkheden, toiletten en nog veel meer dingen moeten voorafgaand goed geregeld zijn om het festival een succes te laten worden. Vaak zit hier enorm veel denkwerk en samenwerking achter en is dit het beste om voor te bereiden met een team. Als je namelijk alleen al naar het eten en drinken kijkt voor op het festival, zijn er al vele voorbereidingen nodig. Maar ook benodigdheden voor het eten en drinken zodra het bijvoorbeeld warm weer is. Denk hierbij aan een goed plekje in de schaduw, of een ijsblokjesmachine om het drinken koel te houden. Het beste is om samen met een team een stappenplan te maken zodat het evenement goed geregeld kan worden. Wanneer je met een heel team meedenkt over de voorbereidingen, kan je ervoor zorgen dat de voorbereidingen zo vlekkeloos mogelijk verlopen. In het team kan je dan de verschillende taken opdelen en zal zo ieder zijn eigen taken moet voorbereiden. 

 

Het in de praktijk oefenen 

Ondanks dat de evenementen vanwege corona een lange tijd hebben stilgelegen, zijn er toch veel studenten geweest die kozen voor een opleiding rondom het organiseren en werken bij evenementen. Hbo-opleidingen zoals: Event Management en Leisure and Events werden alsnog tijdens corona veel gekozen. Studenten kunnen zich als freelancers aanmelden bij klussen op events en festivals tegen een mooi uurloon. Door de drukte op de evenementen is dit erg handig. Ook kunnen zo de studenten van bijvoorbeeld de bovenstaande opleidingen veel leren in de praktijk.