Wat maakt het gebruik van een glascontainer een goed idee?

Wat maakt het gebruik van een glascontainer een goed idee?

19 oktober 2021 0 Door ontdekbio

Een glascontainer is niet echt een pot. Het is meer een frame om andere dingen in te bewaren. Glazen potten worden meestal gemaakt van borosilicaatglas. In beide gevallen zijn glascontainer gemaakt om bestand te zijn tegen weersinvloeden en om er mooi uit te zien. Wat maakt een glascontainer uniek en welke voordelen brengt het met zich mee? Je leest de antwoorden op deze vragen in dit artikel. 

Wat maakt een glascontainer uniek?

Een glascontainer is vaak erg sterk omdat het is gemaakt van hetzelfde materiaal als de glazen ruiten van een woning. Bovendien kan het vaak zeer sterke hitte weerstaan. Dit is wel zo fijn in de zomermaanden. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk gebruikmaken van containers om spullen in op te slaan. Overigens wordt het sterke glazen materiaal niet alleen gebruikt voor containers, maar ook voor raamkozijnen, plantenbakken, kweekbakken en kuipen. Kortom: het is zeer multifunctioneel en zeker voor iedereen aan te raden zodat je altijd een goede keuze zult gaan maken.

Elektrolyse

Sommige glascontainers bestaan uit borosilicaatglas. Dit materiaal wordt gemaakt het te verhitten door middel van elektrolyse. Simpel gezegd is dit een chemische reactie waarbij stoffen worden ontleed tot andere samengestelde stoffen en/of enkelvoudige stoffen. Dit type glas is sterk en duurzaam. Het gaat dan ook lang mee, wat zeker een voordeel is. Daarnaast de glascontainer multifunctioneel. Zo kun je het ook gebruiken als kweekbak plantenbak of container voor planten. Het is dus een ideaal hulpmiddel voor tuinliefhebbers!

Borosilicaat

Borosilicaat glascontainers worden vaak gebruikt in commerciële situaties en het is het gemakkelijkst te gebruiken omdat er geen demontage nodig is. Grote bedrijven gebruiken dit glas materiaal bijvoorbeeld maar al te graag. Bovendien zijn ze vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals blauw, groen en roze. Wat kleuren betreft is er dus veel keuze als het aankomt om een geschikte glascontainer te gaan gebruiken. Wist je dat je een glascontainer ook kunt huren zodat je niet in een keer een groot bedrag hoeft te betalen voor de container?

Hoe maak je een glascontainer schoon?

Inmiddels is duidelijk dat een glascontainer veel voordelen met zich meebrengt. Zo is het erg sterk en prima te gebruiken om spullen in de tuin in op te slaan. Bovendien is het vrij eenvoudig schoon te maken. Je kunt het beste een vochtige doek gebruiken en even flink boenen. Een schoonmaakbeurt is uiteraard vaker nodig wanneer de container veel in de buitenlucht staat en niet afgedekt is. Maar gelukkig kan het wel tegen een stootje!