Welke soorten brillen zijn er?

Welke soorten brillen zijn er?

25 november 2021 0 Door ontdekbio

Er zijn veel mensen die een bril hebben. Voor mensen die geen bril hebben, is het soms echter een beetje een raadsel welke soort brillen er nou allemaal zijn. Er zijn namelijk verschillende brillen die je kunt krijgen. Elke bril is voor een ander type oog. Zo heeft elk oog een andere bril nodig. Om je een beeld te geven van de mogelijkheden zullen we hieronder kort stil staan bij dit onderwerp.

Normale bril

Op het moment dat je een bril moet, is het natuurlijk wel zo prettig dat je alles goed kunt zien. Zo kan het een goede optie zijn om een multifocale bril te nemen. Dit is een bril die niet alleen voor dichtbij of veraf kijken is, maar ook voor alles er tussenin.

Een multifocale bril is dan ook een bril die je bij elke sterkte wel kunt gebruiken. Dit kan handig zijn om gebruik van te maken als je slechtziend wordt. Vooral voor mensen die door hun leeftijd minder goed gaan zien, is het handig om gebruik te maken van een multifocale bril. Dit komt omdat deze brillen ook voor slechtzienden kunnen werken.

Een normale bril kan echter ook een bril zijn voor verziende mensen. Dit houdt in dat je minder goed dichtbij kunt kijken dan ver weg. Als je hier last van hebt, kan het altijd verstandig zijn om voor een bril te gaan. Dit komt omdat je hierdoor beter kunt kijken.

Ook is het mogelijk dat je bijziend bent. Bijziend houdt in dat je lastig in de verte kunt zien. Op het moment dat je hier last van hebt, krijg je ook een speciale bril die hier voor bedoeld is. Zo kun je altijd goed kijken als je dit nodig hebt.

Leesbril

Het kan ook een mogelijkheid zijn om alleen een leesbril te nemen. Dit is een bril die je alleen op kunt doen als je gaat lezen. Op het moment dat je het niet prettig vindt om een bril altijd op te hebben, kan het verstandig zijn om voor een leesbril te gaan. Op die manier heb je je bril altijd op als je die nodig hebt. Als je geen bril nodig hebt, zal deze ook niet in de weg zitten.

Bij een leesbril is het echter wel belangrijk dat je de juiste sterkte hebt. Hierbij kan het verstandig zijn om naar de opticien toe te gaan voor deze bril. De leesbril kun je hier vaak ook direct krijgen als je je ogen laat testen op de sterkte.